KOs UnTuK KAwen

TQ FOLLOW>> I FOLLOW U BACK

My Weeding Anniversary 31 Ogos 2012

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
I LOVE MY HUSBAND

Sabtu, 29 Ogos 2009

SoOOOO AngrY...

mlm nie perang tercetus lg...tiap kali puasa mesti menda nie belaku....kenape mesti ko org gangu idup family aku???asl ko org x senang sangat tgk kita org...da ke family aku gangu ko org semua...sampai ko org langsung x hormat mak ayah aku...arrrr....aku geram sangat2..ko org semua mmg dah melampaukan....aku doakan semoga satu hari nanti ko org akan kena jugak cam mn ko org wat kat family aku....kenape dak2 kampung nie cam sial...mak bapak x ajar nak hormat org ker...harap je bapak lebai mak ustazah anak cam setan iblis...setan lg baik dari korg ar...mmg x tau diuntung....aku BENCI..BENCI...ko org semua tau x...klu jadi pape kat mak ayah aku....siap lah ko org x kan terlepas...tgklah pe kita org adik bardik nak wat....KEPADA SESIAPA YG RASA DIRI 2 BAGUS LEH PG MATI LAH...AKU X KAN HORMAT KO ORG SAMPAI BILA2...SBB SEMUA NIE KORG YG MULA KAN DLU....

Khamis, 27 Ogos 2009

saLaM...

Hye...semua...agak lama gak aku tidak menulis di blog ini...
ini kerana aku x tau nak tulis pe ngan agak busy skit..so aku jarang2 lah...bukak blog..
tp bila aku bukak..x sangka da jugak yg sudi follow blog aku nie..angka yg follow dah nek kepada 9 owg..thkzz semua sape yg ikut blog aku nie yer...tanpa ko org sunyi lah blog ku ini...ceh wah gi2..hehehe...hope ko org semua pose tau jgn ponteng lak yek...and hope korg semua sihat2 selalu...
ok lah nanti lau da cite2 best akan ku masukan ke dalam blog yg x seberapa ini oky...mmmmuuuuuaaaahhhh...SELAMAT POSE SEMUA..

Jumaat, 21 Ogos 2009

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN

Kepada semua yang mengenali insan yang bernama LIYANA ALIA BT ABDUL RAHMAN,..



Sempena kedatangan bulan Ramadhan, saya ingin menyusun jari memohon maaf diatas segala keterlanjuran



Kata-kata,tingkah laku,gurau senda Dan yang sewaktu dgnnya.



Halalkan makan minum yang telah saya telan sama Ada dgn izin ataupun tanpa izin...



Saya memaafkan kalian semua & saya halalkan semua makan minum kalian,.,,



Bersama-sama lah Kita menyambut Ramadhan dengan penuh Keimanan,Keinsafan,Keihklasan....InsyAllah..



Alhamdulillah......

Sabtu, 15 Ogos 2009


KO ORG TGK LAH VIDEO NIE... NIE ANGKARA AKU LAH NIE.... BORING2 KAN....SUH ADIK AKU WAT SEMUA NIE..AKU RAKAM AJE HAHAHAHA... TAH PAPE SESORG KAN HUHUHU,,,PAPE PUN TGK JE LAH YEK....LAYAN YE YEK...SILA2 LAH TINGALKAN COMMENT ANDA HEHEHE...
video

Jumaat, 14 Ogos 2009

kePada Kaum Hawa _ JuGA UntuK kaUm Adam

Wanita Cantik yg suka Menangis...
Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya "Mengapa engkau menangis?" "Kerana aku seorang wanita", kata sang ibu kepadanya. "Aku tidak mengerti", kata anak itu. Ibunya hanya memeluknya dan berkata, "Dan kau tak akan pernah mengerti" Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?" "Semua wanita menangis tanpa alasan", hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya. Anak laki-laki kecil itu pun lalu tumbuh menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita menangis. Akhirnya ia menghubungi Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?"
Allah berfirman:
"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan " "Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya " "Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh " "Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya " "Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya " "Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu" "Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan." "Kau tahu: Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya." "Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya " tempat dimana cinta itu ada." Kirimkan ini kepada setiap wanita yang Anda kenal hari ini untuk memperingati Bulan Sejarah Wanita. Jika Anda lakukan, sesuatu yang baik akan terjadi. Anda akan menambah harga diri wanita! Kirimkan msg ini juga kepada kaum lelaki, supaya mereka sedar dan ingat akan kecantikan wanita mereka yang azali.. bukan pada kecantikan luaran semata-mata Selami lah hati wanita mu.. dan ingat lah... Setiap Wanita itu Cantik...

Selasa, 11 Ogos 2009

mY brother Konvo>>>




akhirnya... abgku grad juga,,,,waa..TAHNIAH2...mirul..ko mmg hebat...x jemu2 ko belajar kan...skang sambung master lak...x pe selagi da peluang belajar,ko belajarlah yek sbb lagipun ko laki satu hari nanti akan tanggung anak org so aku sebagai adik sentiasa sokong ko even kita x brp rapat tp aku tetap gembira bila ko berjaya...lagi2 ibu ngan abah dia org yg paling happy, mesti dia org bangga da anak cam ko...aku tau dari riak wajah ibu ngan abah aku tau dia org terlalu happy dgn kejayaan ko...lau ko nak tau... abahlh org yg paling happy...time ksh aku nak ucap kat ko sbb ko berjaya tunjuk contoh yang baik pada semua adik2 ko...aku harap sekiranya ko berjaya satu hari nanti hidup senang...ko jgn lupa jasa ibu ngan abah yer...dia orglah paling banyak membantu ko untuk ko berjaya..lau ko nak tau ibu selalu jadi kan ko sebagai contoh pada kita org yg bawah nie..dan ko mmg dapat layanan yg istimewa skit...lau ko nak tau..lau ko lik cuti aku rasa jelous..sbb ibu asyik duk borak ngan ko je hehehe...tp x pe aku faham ko jarang lik jd mesti banyak cerita yang ko nak borakan ngan ibu kan...pape pun aku nak ucap TAHNIAH2 lg sekali yang aku leh ckp aku bangga da abg cam ko...aku pun x sabar nak pakai jubah cam ko...walaupun aku just graduan lepasan kolej je tp aku tetap nak bangga ngan diri aku sbb aku berjaya habiskan juga balaja aku,,,hehehe..walaupun dalam keadaan keterpaksaan.hehehe..so nanti giliran aku lak yek ..waa sungguh tidak sabar menanti saat itu....lalala..

Sabtu, 8 Ogos 2009

i aM aLone>>>sCarY,,

nie keta hayalan mimpi je lah..nak beli ku x mampu hu3

gara-gara masalah, aku tinggal lah sesorg kat umah...sbb semua pg kl coz abgku nak konvo....2 lah org ajak x nak pg...nak majuk sangat padan muka.....len kali jgn lah sombong sangat yek...hehehe... tp x pe lah...aku nak tenang kan fikiran aku...so malas nak pg lah...lagpun kan lama 3 ari aje...ari ahad or isnin balik lah dia org ...tp hajat nak tgk abg aku pakai jubah x dapat...huhuhu...x pe lah nanti tgk dlm camera je lah....nanti tggu time aku lak nak pakai jubah 2..waaa x sabarnya hehehe... agi pun nie dah sem akhir aku....past nie aku hoooryy...tp x tau lah nak sambung belajar lg ke x???aku nie sebenarnya dah malas sangat ase nya nk sambung....maybe aku keja lah dlu...nanti bila dah da kekuatan untuk menyambungkan kembali aku sambung lah hehehehe....tp hakikatnya aku x sambung dah kowt...kepala aku nie dah senak dah...mmg x leh nak carry dah bab membaca meghafal nie...nak hbis kan dip nie pun aku rasa...huuuuu putus2 nyawa nie hehehe...tp x pe lah kurang2 aku da dip dlu pun oky lah.....x semestinya lau da dip keja susah nak cari...sebenarya kan bergantung pada dip ke,ijazah ke,master ke....tp bergatung pada lucky kita...lau da rezeki InsyAllah...leh nya dapat keja....so Doa2 kan lah yek...moga2 past habis blaja nie aku dapat keja terus....so nanti aku dapat terus kan angan2 ku nak pakai keta lau dah keja...hahahaha.....2 lah satu2 impian aku....wat ever cam mn satu hari nanti aku nak jugak pakai keta....nak jugak..nak jugak..hehehe lesen P aku pun dah lama habis...tp keta x lg jd...skang usaha aku ialaaaahh......cari duit banyak2....nak beli keta...nak tau keta pe....haaa aku bagi teka teki kat korg ek...teka lah yekk...

KETA IDAMAN AKU

1.KETA SORONG
2.GEN 2
3.MY Vi SE
4.Satria Neo


CEPAT2 TEKA LAH YEK..SAPE DAPAT TEKA AKU BELANJA COKLAT HEHEHE..

Ahad, 2 Ogos 2009

Hang Out Lg..


Td aku kuar lg..pg jejalan teman akak sepupu ngan kwn dia....so pg lah ikut je...ms jln2 tu pg lah masuk kedai jual hand beg wooo santik2 semua,,,,da kenan satu beg nie...tp duit lak x de hehe... so snap pic je pun jd lah...hehehehe,,,sempat lg 2 snap pic..sbb tokei dia ckp "u cuba lah mana u mau semau lawa2 u mau u ckp sama sy"...sbb nya dia nak layan ramai ngat org kat kedai dia sampai x cukup tgn so nie lah peluang aku hehehe...pg depan cemin snap..snap and snap...past2 x beli pun hehehe,,,just cuba aje kuikuikui...past2 angkat kaki slmbuer je kuar dari kedai dia...dia pun x leh wat pape sbb dah aku x nak beli x kan nak pakse kowt..bg free nak lah heheh,,,takpe2 tggu ye beg nanti da duit aku beli ko yek...

aNis Sister EnGaGeD





























ANIS + LIA = FIENDS 4 EVER,,,



mula kan yek...hehehe,,hye sape2 yg sudi nka baca blog aku nie baca lah yek..semlm aku agak busy...sbbb telah myebok kan diri pg umah my best friends...akak dia tunang hehehe,,,tp sebb kan kwn dah ajk so pg lah...sbb lg pun kwn ku nie nak lik dah past hampir smggu dapat cuti sbb UITM dia ttp pasal kes H1N1...(so kepada sape2 yg da bawak virus 2 cepat2 lah pg sepital )..ok2 aku sambung lik...tetiba ada iklan lak..past2 aku pg lah umah kwn ku tu..sampai2 aje...adoi segan nya lah..ramai gak org time 2..call2 kwnku nie..x angkat2 dekat sepuluh kali...mn pg tah dia... lg pun nasib lah aku da teman..sbb aku pg ngan  so x lah takut2 sangat2 da lah dekat 15 minit tggu kwnku ia2..last2 di baru lah terperasan aku...dgn tersengih2 cam kerang busuk2..datang mengadap aku waa cam permasuri lak ase...ngan muka x bersalah nya dia ckp...eh dah lama ke ko kat sini aku x pasan...patut lh aku call dia x angkat di simpan anset lam bilik..hye...nasib baik lah kwnku nie yg paling aku syg so x kisah lah yg penting dia dah jemput ak datang kan...jd hidangan yg disediakan semlm best jugak...ayam kari tp ayam kampung jarang 2 org wat heheh,,,udang best2 semua kolestrol tggi 2 hehehe...agak2 dlm sejam kat sana aku pun megatakan hajat nak lik lah..wat pe lama2 kat sana...kang org ckp pe lak...so aku pun salam2 lah ngan mak dia sbb aku x kenal2 sape2 kecuali mak dia ngan akak dia je...men salam je smlm...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...