KOs UnTuK KAwen

TQ FOLLOW>> I FOLLOW U BACK

My Weeding Anniversary 31 Ogos 2012

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
I LOVE MY HUSBAND

Rabu, 17 April 2013

Aku Kawen Semua Kawan-Kawan Ikut Kawen…Selamat Kawen2 Kawan-kawan


Assalammualaikum… Dan Salam 1 Malaysia..(ececeh dah asew cam jadi wakil rakyat pulak..almaklumlah ngundi nak dekat..kena ar kempen skit kan..) ok kembali kepada tajuk di atas…

haaa..jgn tak tau…aku nie ramai pengikutnya..tgk aku kawen je..terus beratur kwn2 aku sorg..sorg ngikut nak jugak kawen..dah nak wat cam mn kan….

start dari tarikh aku kawen 31 Ogos 2012 seminggu lepas hari bahagia aku…

kawan aku Si Afrah nie kawen lak 8 September 2012… jadi sebagai balasan sbb dia bertandang ke rumah aku masa aku kawen..jadi aku pun pg lh weeding dia…jgn tak tau aku pg masa tu inai dijari masih merah menyala gitu..org kata mood masa tu bahagia bukan kepalang..ngah bulan madu agy tu masa tu…

Ni Lah Siti Afrah 

Anis and Shima baju purple nie..

lepas si afrah kawen kawan aku lg sorg nie lak kawen..eka ma selang bp minggu aku tak ingatlah…tp masih dalam bulan yang sama…bulan 9 masa tu…

lepas je si eka ma nyusul lak kawan aku lagi sorg Shima..dia kawen lan 11… tp kalau ko org nak tau juara untk perkawinan ni ialah Afrah ngan shima..masing bunting pelamin..skang masing dah jadi mak buyung dah hehehe…jelous kita kau…tp nak wat cm mn banyak2 lah berdoa satu hari rezeki aku pun akan tiba jugak tak gitu hehehe…

dan last sekali tp tak berapa last lg… sbb aku tunggah farhana azman azaharie lak hehehe..

Aku nak kenal kan…(Sekapur sirih..sebiji buah pinang… sila sambung sendiri aku tak pandai nak pantun hukhuk)..

Anis ingat tak past kita amik pic nie batu tu terabur jatuh kita wat tak tau je org jg pintu tu gelak je hukhuk malu..

Nie masa kita org sama amik khusus kawen tahun lepas..^_^
Pic masa sambut besday aku ari2 hehehe

Ni my best frens 4 ever aku lah kira…dalam idup aku tak penah ada kwn yang paling leh bahagia kan aku selain my best frens 4 ever nie Anis Sophiyah bt Abdul Rahman..(opppsstt aku mmg best fren dia..tp aku selalu fail nak eja nama dia…anis ampun kan aku..aku lupa sokmo eja nama ko tau tak hukhuk..) tp yang menjadikan kami lebih best frens nama ayah kami sama nama ku Liyana Alia bt Abdul Rahman..cool kan..kami budiess..kami juga lawan hehehe…

kami dah berkawan sejak dari tingkatan 4 tahun 2004 until now and InsyAllah forever..amin…kami dulu satu sekolah masa asrama kat puteri…mmg ramai lagi kwn..tp dalam ramai2 tu si kecik molek anis lah tempat aku paling selesa nak luah ke..nak story ke..nak gossip ke..nak wat jahat ke..excident pun kami bersama ..kesian kan….antara kami berdua mmg tak da rahsia..kalau aku sedih ke masa zaman2 muda remaja..al maklumlah zaman tengah nak memberontak…jadi yang selalu jadi mangsa tempat aku menangis dia nie lah..hehehe kalau dikenang2 kan sampai skang pun sama gak ..wahai anis aku tetap cari ko kalau aku susah hati..walaupun masa tu nanti ko dah da 10 anak…(ko penah ckp ek ko nak anak 10 org)..ko lah org pertama aku akan cari hehehe..agak2 ko terharu tak wei anis wei..aku ckp sal ko nie..kembang lah tu..giler geli aku wei…

aku citer nie sbb ko suh citer..biar pun masa aku menaip nie aku puji ko..tp ko jgn perasaan ek aku tulis sbb terpaksa je ok…jd jgn nak nages lebih2 lak aku cepuk kang..

si anis pun aku banyak simpan rahsia dia dia banyak simpan rahsia aku…aku nie baik tau anis…sbb tu aku syg ko giler…giler ar hahaha…tp kebahagian yang aku ngan dia lalui bersama nie akhirnyer diragut oleh suami aku ngan suami anis..bila kami kawen je..kami dah tak dapat nak tito sama2 cam dulu..hukhuk..anis nie masa aku tunang..masa aku kawen dia lah peneman setia aku…masa aku tunang dia dtg tito umah aku..masa aku kawen pun dia dtg tito..siap jadi pengapit aku..nasib tito mlm pertama tak leh bersama dia..lau leh aku ajak dah dia teman hahaha..dia duk umah aku dah mcm umah dia sendiri dah..dah tak da malu segan dah… tp aku asew aku lagi best kot…sbb pe anis nie kalau nak keluar ke bandar ke..nak g mana2 lah..dia jual  je nama aku (atau istilah lebih rock dia petik je nama gua) kat mak ayah dia…comfirm dia lepas nyer..giler terharu aku..sbb mak ayah dia percaya aku dapat jaga dia dgn baik selama dia berada ngan aku.. jadi kat situ dah Nampak kami saling memerlukan lagi melengkapi..dah mcm Husband and wife dah…(Kalau lah anis nie laki…lama dah aku paksa dia kawen ngan aku…haaa tgk tahap kami…(Wooiii kamu..kamu hello tolong skit kita org bukan lesbian ok..kita org budiess juga lawan tu je..) tak kuasa aku nak kaum sejenis pe rasa kau..hahaha…

dan sehingga lah…dia kabor ke aku dia nak kawen..giler mmg nyampah aku dengor..aku kawen dia sebok jugak nak kawen… lau ko org nak tau dia lamar laki dia kat mana…dia lamar laki dia masa kat sepital..ko org mesti ckp giler pempuan lamar laki..mmg lah aku dah ckp anis nie gatal wei..dia kawen tu ngan patients di kat sepital..haa amik ko jadi laki terus..pe dia bagi ayat kat laki dia aku tak tau..kenal tak sampai 3 bulan..amik ko nikah terus…

jadi tanggal 10 Mac 2013 (Ahad) Kul 10pg…aku tergedek2 dtg ke rumah dia..alangkah sedihnyer bila aku tgk kawan aku tu dah tersimpuh malu dekat pintu..aku dtg masa tu mmg on time lh..sedang molek nak baca nikah..molek sgt lah tu.. masa tu hati aku sedih anis..sedih..aku tak tipu aku sedih tol2..sbb ko nikah juga akhir..And alhamdulilah..suami ko baik and aku happy sedih utk ko..cam mn aku nak kata..aku sedih tp aku happy..tp aku lagi sedih..giler..pening aku nak tulis sal citer anis nie..sekali lafaz je..kan aku kata dia org gelojoh..tu sekali lafaz je hehehe..anis sah jadi isteri kepada mohd hafiruz..anis tol ke aku teka nama laki ko nie hentam saja lah hahaha..tp yang aku tau firuz lah kan.. firuz @ mucung tirus…and masa hari nikah dia tu lah pertama kali aku tgk laki dia..sbb dia org kenal kejap ngat tak sempat pape tau nak nikah dah..tanjat minah kat sini..tp pape pun I wish you..semoga bahagia hingga jannah..layarilah bahtera rumah tangga dengn penuh kasih syg yer..jadi isteri solehah…jadi ibu kepada 10 anak yang comel2..(and anis ko jgn lupa ko dah janji ngan aku one day kita akan jadi besan kan hehehe aku ingat kata2 tu sampai bila2 hehehe)…tp aku nak mintak maaf mohon 10jari masa hari bahagia ko aku tak dapat nak teman ko bermlm ngan ko buat akhir kalinyer..chewah cm cinta pulok aku asew wahahaha…







 (SORY AKU ADA GAMBAR NIE AJEW TUNGGU KO LAMBAT WAKAKAKA)

tapi aku paling nak gelak bila org tegur laki ko encem..pada aku encem lah jugak..bak kata fana anis encem laki ko..idung mcm burung belatok…giler lah..hahaha..mn anis kutip mamat nie..dan suami anis..cm mn lah oak leh suka ke anis nie..dia dah lah rendah kemain..jln tergedek2.. aish..hahaha…(opss sory anis..aku gurau tp gurau aku kasar) lex ar cm tak biasa hehehe..peace…

Skang aku tunggu ko lak fana..ko kawen je aku update entry pasal ko lah ..^_^


Yang Cute ^_^.
Liyana Alia


3 ulasan:

  1. bhahahaha...ade pn entry yg byk citer psl aku..suke3....love u lebih la...ihiksss...

    BalasPadam
  2. selamat pengantin baru utk mereka2 tu,,semua gorgeous2 lah=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe time ksh sudi comment...^_^

      Padam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...