KOs UnTuK KAwen

TQ FOLLOW>> I FOLLOW U BACK

My Weeding Anniversary 31 Ogos 2012

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
I LOVE MY HUSBAND

Khamis, 3 Januari 2013

3 Januari 2013 Genap 2 Tahun Aku Bekerja Di LKPPPROPERTY SDN. BHD.


Assalammualaikum..

3.1.2013 hari nie genaplah usia pekerjaan aku 2 tahun…alhamdulilah syukur..

fuhh..kejap je masa berlalu…mcm tak caye je…aku asew mcm baru je masuk…and aku asew banyak menda lagi yang aku tak tahu…

tapi lam idup nie lah kerja pertama yang paling aku lama bekerja…mmg aku tabik hormat untk diri aku sendiri..and aku berbangga dengan diri aku…

selama 2 tahun aku bekerja nie aku kiranya baru leh faham kerja office nie mcm mn..kita kenal pelbagai jenis org..and customer pun pelbagai ragam…kalau kena yang ok tu baik sgt..tp kalau kena yang angin satu badan tu mmg pening lah dibuatnya…

aku nie bekerja di LKPP Property.. bahagian hartanah kira jual beli rumah lah..aku keja duk bahagian IT and aku juga wat kerja2 admin juga..kira hebat lah kan aku leh wat banyak kerja..tp banyak lagi yang aku tak terror..lagi IT nie..aku tak sempat2 nak explore lebih luas..pulak aku kena jaga web site office jadi aku masih tak tau cam mn nak main ngan database nie..paling aku cuak kalau web site office aku tak leh bukak..gelabah lah aku jawapnya…aku nie ada sikap yang aku masih tak dapat nak ubah..iaitu kalaun wat pape aku cepat nak gelabah..kalau wat silap mula aku asew..takut and aku asew terus down..cam tu lah..pastu confident diri pun masih lemah giler…sbb aku leh asew sendiri kalau berhadapan ngan org bila berckp aku masih gagap..cam pertanyaan yang ditanya tu boleh ilang..padahal pew yang ditanya tu aku tau..tp bila masa2 tertentu aku jadi blur lagi2 berhadapan ngan org..so mmg banyak lagi aku kena belajar kan…

Jadi untk masuk tahun ke tiga nie..aku berazam akan jadi seorg pekerja yang berdedikasi and sentiasa peka melakukan tugasan..and kalau leh tak nak kena tegur wat salah..tu lah satu perkara aku tak suka..kalau leh tak nak kena tegur..sbb salah aku..kalau kena tegur sbb salah aku..aku akan rasa aku nie cuai wat keja..kadang menda2 kecik yang aku ulangi kesilapanya..

so doakan terbaik untuk diri aku yer.. amin..



(Pic Jamuan Hari Raya Tahun 2011)





Yang Cute ^_^.
Liyana Alia

2 ulasan:

  1. bestnya berkerja...:)

    kina masih belajar:)

    BalasPadam
  2. alhamdulilah,heheh semoga terus sukses ye sis=)

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...